Đakonsko ređenje u Bjelovaru

Bjelovarsko-križevački ordinarij preuz. mons. dr. Vjekoslav Huzjak, 25. listopada 2014. godine u 10 sati u Bjelovarskoj katedrali za đakone svete Rimske Crkve, zaredit će četvoricu kandidata koji su se kroz fakultetsku i sjemenišnu formaciju pripremali za primanje svetih redova. Kandidati za primanje svetog reda đakonata su: Goran Bužak (župa sv. Stjepana Prvomučenika, Štefanje), Antun Faltak (župa sv. Brcka, Kalnik), Saša Šargač (župa sv. Jurja mučenika, Đurđić) i Dejan Tot (župa Duha Svetoga, Veliki Grđevac).

Samom činu ređenja prethodi svečana prisega koja će se održati 24. listopada također u Bjelovarskoj katedrali. Nakon prisege koja će biti pod svetom misom slijedi bdijenje mladih u 20:00 sati koji će zajedno da budućim đakonima moliti Gospodina za taj veliki dan i za vjernost i ustrajnost u njihovim životima.

Molimo Gospodina neka izlije obilje svog svetog blagoslova na kandidate i neka po zagovoru Blažene Djevice Marije, svetog Marka Križevčanina, sv. Terezije Avilske, bl. Drinskih Mučenica čuva i prati našu mladu Bjelovarsko–križevačku biskupiju.